Mijn lijst met blogs

zondag 22 april 2012

Klavertje vier

Wat worden er prachtige creaties gemaakt! Daar verbaas ik mij iedere keer weer over.
Wat doen jullie veel met stempels en het inkleuren daarvan. Inmiddels heb ik gezien dat dit op verschillende manieren kan. Hele drukke kaartjes, maar ook heel eenvoudig wat dan juist de kracht is. Merken, namen, zo langzamerhand begin ik bepaalde termen te kennen.
Mijn verlanglijstje wordt lang met dingen die ik wil gaan proberen of aanschaffen. Maar eerst ga ik aan de slag met wat ik heb.
Dicht bij mijn werk is een grote hobby en handwerkzaak. Vorig jaar ben ik daar met mijn moeder van 81 geweest. Zij keek haar ogen uit dat er zoveel was. Zij houdt het bij sokken breien, en de prachtige sjaaltjes die ze zag, breien anderen voor haar. Mijn man heeft het liefste gebreide sokken aan, 2 weken geleden werd hij nog verrast met 2 paar gebreide sokken. Ditmaal niet de de noorse geitewollen sokken,  maar nu met groen en blauw en 2 kleuren bruin.

Dit kaartje komt voor een deel uit een voorbeeldboek met allemaal kaarten. Ik probeer het anders te maken dan het voorbeeld. Zo heb ik voor een deel ook ander papier gebruikt.  Het idee dat de achterkant (rood) groter is dan de voorkant vind ik erg leuk. Boven heb ik het vastgemaakt met een lintje. Het zijn dus eigenlijk 2 losse kaartjes. Ik heb een kantje gebruikt wat ik ooit heel lang geleden  van mijn schoonmoeder kreeg.
Ik vind het ook leuk om voor de randen inkt te gebruiken. Dat heb ik nu ook gedaan, maar ik ben nog wel wat voorzichtig geloof ik.
Ik heb nog wel een vraag: is er verschil tussen distres inkt en als je ander inkt gebruikt?
En waar gebruik je wat voor?
Ik las ergens dat het uitmaakt welk merk inkt je gebruikt. Wat zijn jullie ervaringen?
Vervagen kleuren van sommige inktsoorten?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Groetjes aan iedereen.
Nelleke

12 opmerkingen:

Scrapcreaties Mirande zei

HOi Nelleke,
Wat een leuke kaart. Ik vind de gestempelde rand om de groene kaart erg leuk. Je schrijft dat het achterste kaartjes iets groter is dan de voorste, dat noem je op scrapgebied matten. Je krijgt dan een extra randje om je kaart heen. Maar misschien wist je dit al. Wat betreft je vraag of inkt, ik kan je daar niet echt een antwoord op geven. Ik werkte altijd met die kleine inktpads, cats eye maar sinds kort heb ik ook distress inkt. Teneerste doe je daar volgens mij veel langer mee en met distress inkt kun je stempels ook inkleuren. Verder weet ik er niet zo heel veel van. Het is wel prettig om te werken met van die stempelpads, dat is beter voor je inkt en geeft vaak ook een mooier effect langs de rand. Nou ik hoop dat je wat kunt met deze tips.
Groetjes mirande

Dora zei

hoi,
een hele mooie kaart met die lieveheersbeestjes.
en inderdaad die stempel rand is schitterend voor deze kaart.
alles is mooi zo bij elkaar.
en over die inkt.....helaas kan ik je hierbij niet helpen.
ik ben hierin ook nog een 'groentje'.
maar wat ik zelf wel wil aanschaffen zijn die grote inktpads. je kunt ze ook navullen en als je een sponsje hebt dan kan je met dat spons op die pads zodat op die ponsje inkt hebt en op deze manier ook de randen kan bewerken. want met een pads wil het niet zo goed omdat het zo hard is. je kan er wel heel goed mee stempelen.
ook hier in heb je verschillende merken. en hangt ook af wat je ermee gaat doen. want de een is watervast en de ander niet.
voor het stempelen en inkleuren met derwent gebruik ik alleen stazon inkt.
succes!!
groetjes

Danoesja zei

Hoi Nelleke

Wat een mooi kaartje, het gestempelde randje is erg leuk.
Distress inkt word veel gebruikt om randjes mee te beinkten - dit geeft een beetje een oud effect, of je legt je papier op een stukje bakpapier en maakt met een inktsponsje (van ranger op een houder) Draaiende bewegingen van buiten naar binnen, wel eerst de meeste inkt een beetje wegwrijven op het bakpapier anders krijg je vlekken, je kunt er ook mee inkleuren op aquarelpapier, dan doe je wat inkt op een sheet en pak het met je waterpenseel op en dan kleur je je afbeelding in. Ik gebruik stazon inkt voor mijn afdrukjes die ik met de derwentpotloden en distressinkt inkleur en voor de teksten. Voor de flexmarkers gebruik ik memento inkt. Ik leg mijn doosjes inkt altijd op zijn kop, dan blijven ze langer goed, maar je doet er toch wel lang mee hoor.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt, succes ermee.

Lieve groetjes
Danoesja

Kizzy zei

Hoi Nelleke, wat een super leuk kaartje heb je gemaakt! Vind het heel mooi geworden!
Ik las dat de vorige meiden die hier gereageerd hebben al het een en ander hebben uitgelegd. Dus schrijf hier gewoon mijn eigen ervaringen mee maar die liggen bijna samen met die van Danoesje, ik kleur mijn stempels in met Distress inkt pads, ik stempel mijn stempels met memento inkt, en dat op aquarel papier. Om mijn randen oud te laten lijken gebruik ik ook de Distress inkt en dat doe ik dan met een soort sponsje, (net als Danoesja al zei)
Ik heb geen markers of potloden, enkel Distress inkt dus daar kan ik niets over zeggen.
Hoop dat je er wat aan hebt.

Lieve groetjes Kizzy

Nelleke zei

Hoi Mirande,
Bedankt voor je reactie. Ja, inmiddels ken ik de term "matten".:)Ik heb een scrapbook gekocht met allemaal technieken, en daar stond het in.Ik deed dat ook veel,want je krijgt een heel mooi effect met kleuren, maar je wilt ook wel eens wat anders maken.
Die kaart is niet helemaal wat je denkt, dat kun je niet goed zien op de foto. Normaal heb je een dubbele kaart met vouw. Dit zijn 2 losse kaarten, waarvan de achterste iets groter is.
Groeten,
Nelleke

Nelleke zei

Hallo Dora,
Bedankt voor het reageren. Er gaat een wereld voor me open. Nu je er naar gaat kijken wat er allemaal te koop is, zoveel soorten. De manier die jij beschreef heb ik ook gedaan, met een sponsje. Een huishoudsponsje in kleine stukjes geknipt.Groeten, Nelleke

Nelleke zei

Hoi Danoesja.
Wat veel soorten inkt zijn er, nooit geweten. Ik neem aan dat je dat met een bepaalde reden verschillende soorten inkt gebruikt?
Ik weet wel wat ik ga vragen voor mijn verjaardag. haha

Nelleke zei

Hallo Kizzy,
Bedankt dat je reageerde.Ik denk dat het een beetje uitzoeken is wat het beste kan. Ik lees, dat er heel veel mogelijkheden zijn en heel veel soorten inkt.
Ik tel er al 4, is daar verschil in, of alleen een ander merk?
Groet, Nelleke

Ellen zei

Hoi Nelleke, ik heb een adres voor je waar je alles kan lezen over alle inktsoorten en hoe je ze kan gebruiken...erg handig, komt bij scrapbookdepot vandaan...daar kun je ook heerlijk shoppen hihi.

http://www.scrapbookdepot.nl/inkt_boekje_NL.pdf

Echt de moeite waard om eens in te duiken.
Mooie kaart trouwens...moet veel geluk brengen.
Gaat het goed met de derwents?

Liefs, Ellen

Plony zei

Hoi Nelleke, leuk dat je volger bent geworden en ik ga mij ook bij jouw volgers voegen. Ik zie dat je nog lekker "nieuw" bent in het kaarten maken en ik ben heel benieuwd welke probeersels we gaan tegenkomen van jou. leuk om te volgen.
Een hele fijne dag en lieve groetjes van Plony.

Kizzy zei

Als je de inkt bedoelt om te stempelen zoals ik memento gebruik dan is er inderdaad een verschil, je moet kijken welke inkleurtechniek je gebruikt (potloden - markers - distress inkt) want als je zoals ik met Distress inkt inkleurt moet je stempel inkt natuurlijk watervast zijn, anders loopt de inkt uit, memento is watervast. Van de andere durf ik het niet zeggen, daar heb ik geen ervaring mee.
Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is voor je, er komt veel op je af he, zoveel om te leren, maar dat komt allemaal wel hoor.
Lieve groetjes Kizzy

GerJanne zei

Hoi Nelleke,

wat een mooi kaartje! Leuk dat je aan het uitproberen bent. Ik weet ook nog lang niet alles. Maar daar is het bloggen juist zo leuk voor! Vragen stellen en er is altijd wel iemand die iets weet of tips heeft.
Ik ben inderdaad lekker op dreef....En volgende week vakantie. Maar het huis moet ook nodig.
Groetjes,

GerJanne