Mijn lijst met blogs

dinsdag 13 mei 2014

Workshop bij Dora

Afgelopen zaterdag had ik met GerJanne, haar zus Antoinette, Stella, Judith en Joanne een workshop bij Dora. Wat was het weer leuk en gezellig. Dat het slecht weer was die dag daarvan hebben wij geen last gehad.  Dora had 2 voorbeelden en technieken. Als eerste begon ik met het stempelen van een scene. Ik viel als een blok voor haar boerderij set. Omdat wij ook op een boerderij wonen, dieren hebben leek het mij leuk om deze te gebruiken. Toen nog in praktijk brengen, want ik wilde er veel meer opdoen dan kon, en waar zet je alles neer, kloppen de verhoudingen wel? Daarna met inkt verder om te kleuren. Verder nog derwent potloden en markers gebruikt.  Dit is dan het resultaat geworden. Het groen is niet helemaal naar mijn zin, vind het iets te fel. Op een gegeven moment zat ik vast, wat moet er nog bij, ik zag wel dat het nog niet af was maar hoe? Dan komt Dora en zegt: "Mag ik wat doen? ik kan het verknallen hoor." Pakt een marker en tekent er bloementjes bij. Je moet er maar op komen, maar geweldig die tips daar heb ik echt wat aan.
Toen ik thuis kwam en dit aan Wim liet zien zei hij: "Die tractor is een Ferguson, en die zijn meestal......" Ja zei ik, ik wilde hem perse groen omdat jij een groene tractor had, en daarom ook die schapen en de kat( Bobby) van Thomas erop. Haha
                                
Voor de 2e opdracht had ik wat minder tijd, omdat ik met de eerste zolang bezig was geweest. Daarom ben ik begonnen om het voorbeeld van Dora na te maken omdat ik graag het gebruik met de te gekke krijtjes wilde ervaren. Dit ging mij wat makkelijker af, het gebruik van de te gekke krijtjes vond ik erg leuk. De grote vlakken heb ik gedaan met een wattenschijfje en de kleinere met een wattenstaafje. En ook al maakte ik deze na, hij is toch weer heel anders geworden dan die van Dora.
Dat ik zaterdag niet thuis was, kwam de aanwezigen thuis errruggg goed uit. Dat bleek zondag op moederdag. Thomas die onder de douche stond toen ik thuis kwam, lichte al een klein stukje van de sluier op door stralend te vertellen dat hij in de winkel was geweest en bloe..... had gekocht. Stt niets zeggen, is verrassing........ En er stond ook iets in de koelkast wat verboden voor mama was.....
Als laatste nog een foto van onze workshop leidster Dora. Dora bedankt voor de gezellige dag, je inspirerende voorbeelden en het enthousiasme waarmee je dit hebt gedaan. Kijken jullie ook nog even bij de anderen wat die gemaakt hebben? Daar staan nog meer foto's op.
Groet, Nelleke
 
 
 

23 opmerkingen:

jolanda zei

mooie kaartjes

Diny zei

Wat ontezetten gezellig om zo met een aantal dames de workshop bij Dora bij te wonen!
Je hebt prachtige kaarten gemaakt en vast weer een heleboel geleerd die dag!

Groetjes Diny

Scraptastische hobby zei

Ik heb heel erg genoten van je blogpost Nelleke. Jullie praten er zo enthousiast over, dat ik zou willen dat ik mee kon doen bij Dora, hihi. Wat heb je prachtige kaartjes gemaakt en wat gaaf al die technieken met stempels en verschillende kleur materialen! Wat een feest moet het zijn zo'n workshop daggie! Super mooi gedaan!
Liefs van Gerie

marja kenter zei

Wat ziet het er leuk uit. Ik ben ook helemaal gek op die te gekke krijtjes. Er is ook een blog van iemand die allerlei filpjes erop heeft gezet, ik zal het even opzoeken.
Jammer dat ik er niet bij kon zijn maar ik schreef al bij GerJanne dat er soms keuzes gemaakt moeten worden.
Groetjes Marja En fijn dat het weer eluk was.

Marfien zei

Heb jij van een rode Ferguson een groene John Deere gemaakt? Mannen pikken dit niet maar bij ons kan alles: het is toch een trekker? Wat heerlijk om samen dingen uit te proberen, je weet gelijk wat je NIET wilt.
Op je eerste kaart kun je zetten: "groeten uit . . ." :-)

Dora zei

hoi Nelleke,
ik vind die boerderij scene toch zo geweldig!! ondanks je zo moeilijke start had...is het resultaat super. je tweede kaart is ook heel mooi gemaakt.
en die tracktor-kenners....kan je niet verrassen met een andere kleur...hihi. heb ik ook een keer gehad.
groetjes

Gerrina zei

Oh heerlijk dat zelf een scene maken... Beiden vind ik erg mooi, maar de eerste is echt super! Leuk dat jij ook naar een workshop was...en aan het stempelen... Groetjes, Gerrina

Riannerizanti.blogspot.nl zei

Wat een mooie kaartjes heb jij gemaakt ,het gaat je best goed af hoor .
Liefs Rianne

Bea zei

Leuke kaartjes heb je gemaakt Nelleke, vast voor herhaling vatbaar...

groetjes Bea.

martina's kaartjes zei

heel erg leuk ! net een schilderijtje
grtjs,martina
x

Joanne kramer zei

Wat zijn ze mooi Nelleke, zeker nu je er echt een kaart van hebt gemaakt. groetjes Joanne

Corrie zei

Jullie hebben het super gehad aan de foto,s te zien bij Dora, het resultaat is dan ook prachtig.
Lieve groetjes,Corrie

Hanny zei

Geweldig, wat heb je dat fantastische gemaakt Nelleke, ik dacht ook meteen toen ik de eerste zag dat het goed bij jullie boerderij past omdat jullie er wonen. Wat heb je dat gaaf gemaakt zeg en wat zal het inderdaad gezellig zijn geweest met zn allen en.je steekt er nog iets van op ook, behalve al het plezier wat je gehad hebt. Je hebt dus een fijne moederdag gehad begrijp ik, je zoon was zo uitgelaten dat hij zich niet in kon houden, wat lief is dat he?
Liefs Hanny♥
http://tierelantijntjes.blogspot.nl

Renate zei

Ze zijn werkelijk prachtig geworden. Het lijkt me een heel karwei.
Het verhaaltje achter de tractor is wel geinig. Een oom van Patrick heeft een aantal (volgens mij wel een stuk of 6) Fergusons. Van die hele oude. Ze gaan daar geregeld mee naar shows toe. In de zomervakantie Staan ze altijd bij de HMT in Helden, dat is zo ongeveer in hun achtertuin, dan gaan wij er ook meestal een bezoekje brengen. Het heeft toch wel wat die oude tractoren.

-xies- Renate.

GerJanne zei

Hoi Nelleke,
wat een gezellige dag was het he? Zo leuk een nieuwe techniek te leren en uit te proberen. Ik vond het echt super. Leuk dat je ook meeging en mijn zusje vond je zo'n leuk meid!! Ben je ook....;-)
Je tractor is superleuk en de hele compositie is ook geweldig goed gelukt.
Groetjes, GerJanne

martine zei

Hallo Nelleke,
schitterende kaartjes
hele fijne avond
lieve groetjes martine

Hermien zei

Aparte kaartjes heb je gemaakt Nelleke, mooi hoor

groetjes Hermien

Stella zei

Hoi Nelleke! Wat leuk om je te ontmoetebn en wat zijn je kaarten goed gelukt. Ik vond de tractor kaart geweldig en ook je 2e kaart is schitterend geworden. Ik vond het erg gezellig en wie weet komen we elkaar weer tegen; is wat mij betreft voor herhaling vatbaar:). De witte pen waar je naar vraag is een "Uni Ball Signo Gel pen white".Een aanrader!
Fijne avond!
Groetjes,
Stella

Rosina zei

Wat zijn dat weer 2 prachtige kaartjes Nelleke....en leuk ook die reactie van je man over de kleur van de tractor.....dat zou hier ook zo kunnen....Maar het een prachtige kaart alles klopt eraan....
Leuk dat jullie zo'n leuke workshop bij Dora hebben gedaan samen....

groetjes Rosina

lenywim35 zei

Hallo Nelleke,
Aan je tekst zag ik al dat je weer een dagje aan het knutsel-stoeien was geweest met o.a Gerjanne. Gaaf hoor. In een volgend leven verhuis ik jullie kant op. hahaha Ik vind beide kaarten schattig, en die poes omt hoekje. !!! gr leny w

Misseke zei

Schitterende tafereeltjes heb je gemaakt bij Dora Nelleke - super gelukt en geslaagd, echt heel gaaf hoe je dit hebt gedaan.
Groetjes,
Misseke

Aartje zei

Wat een prachtige resultaten Nelleke, leuk om zo iets nieuws te leren. Leuk ook dat ze het thuis zo'n herkenbaar plaatje vonden. Vind die kat voorin ook wel errug leuk.
Groeten, Aartje

Ans S. zei

Twee prachtige kaarten, het zijn net schilderijtjes, echt heel mooi gemaakt.

Groetjes Ans